Blog123.nl

Altijd een interessante blog!

Archieven juli 2013

Slapen met make-up

Je kunt nog zo’n lekker matras hebben, heerlijk gedouched hebben, een slaapkamer welke lekker donker is en op temperatuur en het ideale beddengoed: het doet je geen goed om te slapen met make-up! Ongeveer een derde van de vrouwen ‘vergeet’ minstens twee keer per week de make-up van het gezicht te verwijderen voordat zij in bed kruipen. Een van de lifestyleredactrice (40 jaar) van het blad Daily mail heeft een maand lang met make-up geslapen, dat experiment heeft haar huid flink verouderd.

De vrouw sliep een hele maand met make-up op. De huid werd wetenschappelijk in de gaten gehouden met een 3D camera waarbij pigmentatie, droogheid, gesprongen aders, poriën en rimpels goed konden worden weergegeven. De huid die ze heeft werd vergeleken met andere 40-jarige vrouwen en zo werd er een bepaalde score aan gegeven. Na de maand werd duidelijk dat het niet erg bevorderlijk is om met make-up op in je bed te gaan liggen

De vrouw kreeg last van een erg droge huid, witte cysten rond haar wimpers, gezwollen ogen en een pijnlijke huid. De rimpels op haar gezicht waren dieper geworden en haar huid was erg uitgedroogd. Wanneer je huid droger is daalt de elasticiteit en worden rimpels beter zichtbaar. Door met make-up te slapen sluit je als het ware je gezicht af en irriterende stoffen worden zo ingesloten. Allergische reacties verergeren zo en vochtinbrengende cremes worden niet opgenomen. Daarnaast hadden haar kussensloop en matras het ook zwaar te verduren!

De trenchcoat

De trenchcoat is niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Dit chique, maar toch makkelijk kledingstuk dragen steeds meer vrouwen. De trenchcoat is een aankoop waar u lang plezier van kunt hebben, de klassieke jas werd al gedragen in de eerste wereldoorlog.

De trenchcoat en haar geschiedenis

Hoe is eigenlijk de trenchcoat ontstaan? De trenchcoat is eigenlijk begonnen als regenjas voor het leger, en dan met name voor officieren, in de Eerste Wereldoorlog. De trenchcoat werd een alternatief voor de wollen jassen van de Britse en Franse soldaten. De jas werd vooral gedragen door officieren, lagere rangen mochten de trenchcoat niet eens dragen. Dit geeft aan hoeveel status deze jas met zich mee bracht. De naam werd bedacht door officieren in de loopgraven. De jas had vele zakken en opbergmogelijkheden, waardoor men spullen mee kon nemen. Na deze eerste wereldoorlog namen de officieren de jassen vaak mee naar huis en droegen deze. Zo kwam de trenchcoat terecht in het straatbeeld, voor zowel man als vrouw.
Tegenwoordig zijn de trenchcoats vooral een trend bij vrouwen. Ze zijn er in allerlei soorten, met bijvoorbeeld enkele of dubbele knopenrijen. Waar in de Eerste Wereldoorlog vooral lange trenchcoats gebruikt werden, zijn er nu ook korte trenchcoats. De trenchcoats die gedragen werden door de officieren, waren er vaak alleen in de kleuren kaki, beige en zwart. Tegenwoordig zijn ze er ook in bijvoorbeeld roze, blauw, rood en geel.

Mogelijkheden gashaard

Een trend in vele woningen: de gashaard. Makkelijker in gebruik en onderhoud dan een gewone open haard en ook deze kachels zorgen voor de sfeer van een echt houtvuur!

Wat zijn de mogelijkheden van zo’n gashaard?

Naast de standaard openhaard met schouw, zijn er nog veel meer mogelijkheden met een gashaard. Zo kunt u ook de keuze maken voor een wand-, doorkijk-, hoek- of openzijdehaard.
Een gashaard kan een bepaald design aan uw woonkamer meegeven of juist rust uitstralen. De gashaarden zijn technisch zo goed, dat ze nauwelijks van echte haarden te onderscheiden zijn. Door de makkelijke bediening zorgt u er binnen no-time voor dat uw huiskamer lekker verwarmd is. Nooit meer hout bijhalen of as verwijderen zijn andere voordelen van een gashaard.

Hoog rendement gashaarden

Een gashaard is een goedkope en gemakkelijke manier om je woning te verwarmen. Bij een gesloten gashaard is uiteraard het rendement het hoogste. Het rendement van een gashaard is ongeveer 70% en gashaarden produceren weinig tot geen stof, waardoor ze relatief schoon zijn in huis.

Gezond leven blijft moeilijk

Een gezonde leefstijl is iets waar we ons veel mee bezighouden. Roken, drinken, overgewicht: de gezondheidsrisico’s zijn significant, net als de maatschappelijke kosten die deze met zich meebrengen. Toch slaagt de overheid er niet in om effectief de brug te slaan van problematiek op grote schaal naar verandering op kleine schaal. Zij met de ongezonde levensstijl voelen zich niet aangesproken door landelijke percentager en kosten met zes of meer nullen. Laat staan dat deze feiten en cijfers hen aanzetten tot actie. Dankzij Google komen macro-economische rapportages samen met een keiharde actievoering.

Een gezonde leefstijl staat hoog op de publieke agenda. Toch merkt de gemiddelde burger er weinig van. Dat komt echter niet alléén door de overheid. Kijk eens naar overgewicht: Wie zich wil profileren op onderwerpen als ‘gezond eten’ en ‘afvallen’ concurreert met een geweldige hoeveelheid zenders, profit en non-profit. Al die partijen samen creëren een bulk aan wisselende boodschappen die opgeteld een gigantische hoeveelheid ruis veroorzaken. Zo verkleinen die partijen gezamelijk hun kans om de doelgroep echt te raken. Overdaad schaadt dus wel dergelijk. Je kan in die brei van mensen verwachten dat ze alle boodschappen op echtgoed, goedheid en relevantie scheiden. Er treedt onderwerpsmoeheid op.

Er wordt verwacht dat de overheid niet commercieel handelt, maar er is wel plaats voor een commerciëlere denktrant. Zeker in dit veld waar boodschappen zo concurreren om aandacht. In plaats van brochure nummer 2000 had de overheid ook met een aanmoediging onder het bericht van NU.nl kunnen staan. Met een redelijk hoge effectiviteitratio bovendien, mits die advertentie onderdeel was van een structurele multidisciplinaire campagne. Want als eenmalig initiatief heeft zo’n actie geen enkel nut. Die beklijft niet, net zoals de producten die nu geadverteerd worden geen blijvend effect sorteren. Verspilling van tijd en geld.

Hoe dan de brug te slaan naar de burger? Door bij de leest te blijven. Door samen te werken. Door alle betrokken partijen te laten doen waar ze goed in zijn. Die ketenaanpak, van bestuurder tot buurtregisseur, van supermarkt tot schoolconciërge, van buurvrouw tot betrokkene, die werkt. Daar staan wij voor. Verbonden door intentie en intrinsieke motivatie. De kosten? Vooral een grote dosis ego. En dat blijft moeilijk.

Een app maken

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone op zak. Apps worden steeds meer en meer gebruikt en er komen steeds meer soorten en vormen hierin voor. Er zijn allerlei verschillende manieren om een app te maken. Wil je deze echt professioneel hebben dan kun je een bedrijf actief in applicatiebeheer inschakelen. Zelf kun je je natuurlijk ook verdiepen in de wereld van de applicaties en proberen er een te maken.

Apps worden gemaakt in een programmeertaal. Deze taal is erg moeilijk te leren maar gelukkig zijn er ook allerlei verschillende manieren om dit te omzeilen als leek zijnde. Je hebt namelijk allerlei online software welke je kunt gebruiken om een app te maken. Door een aantal verschillende stappen te doorlopen heb je uiteindelijk je eigen app. Vaak is het nadeel dat je hier slechts heel beperkte apps mee kunt maken.  Omdat je niet altijd erg veel tijd of geld hebt om een app te maken heb je nu ook diverse ebooks welke precies uitleggen hoe je op een makkelijke manier applicaties kunt bouwen.

Indien je eenmaal een app hebt is het belangrijk deze natuurlijk ook nog onder de aandacht te brengen en regelmatig te updaten om nieuwe content toe te voegen of om verschillende bugfixes uit te voeren.

Vergunning voor een dakkapel

Wanneer je een dakkapel plaatsen wilt, is het handig om van te voren op de hoogte te zijn van de mogelijkheden. Bij veel mensen is er onduidelijkheid of er voor het plaatsen van een dakkapel vergunningen nodig zijn.

In Nederland laten jaarlijks vele mensen hun huis vergroten door de bouw van een dakkapel. Het is een relatief goedkope optie om de woning aanzienlijk meer ruimte te geven en de waarde van het huis te verhogen. Ondanks dat een dakkapel misschien voor de buren of omgeving geen hinder veroorzaakt, is er vaak wel een vergunning voor nodig.

Wanneer je een dakkapel wilt plaatsen aan de voorkant van de woning zijn er in 99% van de gevallen een vergunning nodig. Wanneer je wilt weten of je een vergunning nodig hebt voor de dakkapel kun je het beste informeren bij de gemeente waar je woont.

Wanneer je een partij hebt ingeschakeld die voor jou de dakkapel gaat plaatsen, zorgt deze partij vaak voor het aanvragen van de vergunning. Zij hebben namelijk ervaring met het aanvragen en weten precies alle antwoorden op vragen die ambtenaren zouden kunnen stellen.

Geen vergunning nodig

Wanneer men een dakkapel aan de zij- en achtergevel wilt bouwen heeft u geen vergunning nodig indien u aan de volgende eisen voldoet:

  • Het dak van de dakkapel moet plat zijn en de zijwanden moeten ondoorzichtig zijn
  • De dakkapel moet minimaal 50 cm en maximaal 100 cm van de dakvoet af staan.
  • De dakkapel moet op minimaal 50 cm van de daknok en 50 cm van beide zijkanten worden geplaatst
  • De dakkapel mag niet hoger dan 175 cm zijn.

 

 

Tuinrenovatie

Soms is er geen andere optie dan tuinrenovatie. Geef uw tuin een grote beurt met behulp van een hovenier.
Een opknapbeurt

Of u nu een toegewijd tuinier bent, of iemand die liefst zo min mogelijk in de tuin doet, vroeg of laat is elke tuin toe aan een opknapbeurt. Gemiddeld is dat ongeveer eens in de 10 jaar. Het hoeft niet alleen te zijn dat uw tuin verwaarloosd is, het ontwerp kan ook niet meer bij uw wensen passen. Bij tuinrenovatie komen de volgende klussen kijken:

  • Verwijderen van onkruid
  • Snoeien van bomen en struiken
  • Verwijderen of verplaatsen van beplanting
  • Vervangen of aanvoeren van grond
  • Herstellen van straatwerk

Wat kost tuinrenovatie?

De precieze kosten van tuinrenovatie worden bepaald door de eigenschappen van uw huidige tuin, de omvang van de rnovatieklus en uw specifieke wensen. Zo is gras goedkoper dan bestrating, em scheelt het ook als u bepaalde elementen van uw tuin of beplanting kan behouden. Gemiddeld laat u opnieuw uw tuin aanleggen voor € 50 tot € 100 per m2. Deze richtprijs is inclusief arbeidsuren en materiaalkosten.

Niet alles hoeft weg

In veel gevallen is tuinrenovatie een betere optie dan een volledig nieuwe tuin, omdat dan niet alles weg hoeft. U behoudt de basis van uw tuin, en de hovenier bekijkt waar beplanting verplaatst moet worden, waar dingen verwijderd moeten worden en welk bestaand straatwerk opnieuw kan worden gebruikt. Zo kan een opknapbeurt plaatsvinden zonder dat alles nieuw hoeft te worden aangeschaft.

Meteen groen

Het voordeel van een gerenoveerde tuin is dat niet alle beplanting nieuw en jong zal zijn. Bestaande planten, struiken of bomen zullen al meer begroeiing hebben en geven uw tuin daardoor een volwassen uitstraling. Na de tuinrenovatie hoeft u dus niet te wachten op resultaat, maar heeft u meteen weer groen om u heen.

Voorjaarsschoonmaak voorkomt ongedierteplaag

De grote voorjaarsschoonmaak geeft niet alleen een schoon gevoel, maar het voorkomt ook overlast van ongedierte. Door alle meubelen van de muur te halen en erachter goed schoon te maken kunnen bewoners eventueel aanwezige muizen ontdekken. Door de voorjaasschoonmaak kunnen zij ook de kans op schade aan kleding door kleermotten verminderen, door alle winterkleding voor het opbergen eerst goed wassen.

Muizen

In de winter dringen muizen woningen binnen, op zoek naar voedsel en een warme plaats om te schuilen. Door aan het eind van de winter eens goed schoon te maken achter de meubels, onder de koelkast en onder het fornuis, kunnen mogelijke muizen ontdekt worden. Kruimels achter de bank of onder het fornuis zijn interessant voedsel voor muizen. Een muis kan leven op maar 3 gram voedsel per dag. Elke dag wat kruimels zijn dus al voldoende voor één muis. Door aan het eind van de winter het hele huis goed te reinigen, komt de eventuele aanwezigheid van muizen aan het licht en wordt voedsel voor muizen weg weggehaald. Indien muizenkeutels gevonden worden is het belangrijk de keuken goed houden en voedsel goed op te bergen in afgesloten bakjes. Als je een kleine muizenplaag hebt kun het beste met middeltjes uit de bouwmarkt de muizen bestrijden. Als muizenoverlast blijft bestaan, kun je het beste een specialist als Anticimex inhuren.

Transportsector heeft het lastig

De logistiek- en transportsector hebben het moeilijk. Eigenlijk zoals het hele bedrijfsleven in Nederland. Het aantal ontslagen en faillissementen loopt nog steeds op zal ook nog niet afnemen. Echter zullen de sectors wel profiteren van de stijgende export. Binnen de verschillende branches zijn echter wel verschillen. Wegtransport zal nog een krimp hebben van 1,7 procent. Dit komt door de lagere bestedingen van consumenten en krimpende bouwsector. Voor de sector logistiek wordt een volumegroei van 0,6 procent verwacht.

Transport: Faillissementen en investeren

Het aantal faillissementen neemt nog steeds toe, in het eerste kwartaal van 2013 gingen 151 bedrijven failliet, 11 procent meer dan een jaar eerder. Vooral middelgrote bedrijven hebben moeite hun hoofd boven water te houden. Onder andere door de veel goedkopere chauffeurs uit Oost-Europa. Ook investeren is in deze tijden van crisis niet of zeer beperkt mogelijk.

Toekomst transportsector

De huidige werkwijze zal niet zorgen voor een omslag op economisch gebied. Daarom stellen onderzoekers dat er keuzes gemaakt moeten worden ter verbetering.
Duurzaamheid en innovatie zijn nog steeds belangrijke pijlers. Daarom dient hier ook in crisis tijd aandacht aan besteed te worden. Planning en rijgedrag zijn hiervan voorbeelden.
Chauffeurs uit Oost-Europa zijn vaak goedkoop en dus aantrekkelijk om aan te nemen. Stel deze echter ook op de hoogte van de verschillende regelgevingen. Een verandering of uitbreiding van activiteiten, bijvoorbeeld met koeltransport, kan gevolgen hebben voor de regelgeving binnen het transportbedrijf. Streef dit na, om imagoschade te voorkomen.
Nieuwe brandstof kan ook aantrekkelijk zijn, dit in combinatie met duurzaamheid en het milieu. Volgens adviesbureau PwC kan LNG de Nederlandse economie een boost geven en deze brandstof zorgt ook voor een verbetering van de luchtkwaliteit.

Wat is ontslag op staande voet?

Wanneer er sprake is van ontslag op staande voet wordt uw arbeidsovereenkomst per direct beëindigd. Uw werkgever mag u alleen op staande voet ontslaan als hier een geldige reden voor is. Hij moet deze reden altijd aan u vertellen.

Geldige reden voor ontslag op staan voet

Redenen voor ontslag op staande voet zijn ernstige misdragingen op de werkvloer. Denk aan diefstal, fraudatie of weigering van werkzaamheden zonder geldige reden. Ook wanneer u onder invloed van alcohol of drugs uw werk niet goed uit kunt voeren.

Werkgever kan betaling loon afkappen

Uw werkgever kan bij ontslag op staande voet uw loonbetaling per direct beëindigen. In dat geval is hij niet verplicht om u nog langer loon te betalen.

Geen recht op een WW-uitkering

Wanneer u op staande voet wordt ontslagen heeft u geen recht op een WW-uitkering. Er is wel een mogelijkheid dat u aanspraak maakt op een bijstandsuitkering van uw gemeente.

Oneens met ontslag

Als u het oneens bent met uw ontslag op staande voet, kunt u schriftelijk bezwaar maken bij uw werkgever. Of het ontslag aanvechten via een procedure bij de kantonrechter. Dit moet u binnen 6 maanden na het ontslag doen.