Blog123.nl

Altijd een interessante blog!

Blog

Rolcontainer huren: de ideale oplossing voor efficiënt afvalbeheer

In de moderne wereld, waarin duurzaamheid en efficiëntie steeds belangrijker worden, is het beheer van afval een essentiële taak geworden voor bedrijven en organisaties. Rolcontainers zijn een uitstekende oplossing gebleken voor het effectief en gemakkelijk beheren van afvalstromen. In dit artikel zullen we kijken naar de voordelen van een rolcontainer huren en waarom het een slimme keuze is voor zowel kleine als grote ondernemingen.

Efficiënt afvalbeheer:

Het huren van rolcontainers biedt bedrijven de mogelijkheid om hun afvalbeheer efficiënter te organiseren. Rolcontainers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen worden afgestemd op de behoeften van een specifiek bedrijf. Of het nu gaat om algemeen afval, papier, glas of plastic, er zijn rolcontainers beschikbaar voor verschillende soorten afval. Dit zorgt ervoor dat bedrijven precies de juiste hoeveelheid containers hebben en voorkomt overbodige kosten en verspilling.

Flexibiliteit en gemak:

Het huren van rolcontainers biedt ook flexibiliteit en gemak. Bedrijven kunnen de rolcontainers huren voor de gewenste periode, of het nu gaat om een korte termijn of langdurige huur. Dit is vooral handig voor seizoensgebonden bedrijven of projecten met een beperkte looptijd. Bovendien zorgen rolcontainers voor een gemakkelijke en ordelijke opslag van afval, waardoor de werkomgeving schoon en georganiseerd blijft.

Milieuvriendelijkheid:

Een van de belangrijkste voordelen van het huren van rolcontainers is de bijdrage aan een milieuvriendelijke aanpak van afvalbeheer. Door het hebben van specifieke containers voor verschillende soorten afval, kunnen bedrijven hun recyclinginspanningen verbeteren. Papierafval kan bijvoorbeeld gescheiden worden van algemeen afval, waardoor recycling gemakkelijker en efficiënter wordt. Door te kiezen voor rolcontainerverhuur tonen bedrijven hun betrokkenheid bij milieubescherming en duurzaamheid.

Professionele ondersteuning:

Het huren van rolcontainers gaat vaak gepaard met professionele ondersteuning van het verhuurbedrijf. Zij kunnen advies geven over de juiste grootte en het juiste type rolcontainer voor specifieke behoeften. Daarnaast zorgen zij voor het legen en schoonmaken van de containers, waardoor bedrijven zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten zonder zich zorgen te hoeven maken over afvalbeheer.

Kostenbesparend:

Ten slotte kan het huren van rolcontainers kostenefficiënt zijn voor bedrijven. Het aanschaffen van rolcontainers en het onderhouden ervan kan een aanzienlijke investering vereisen. Door te kiezen voor het huren van rolcontainers, vermijden bedrijven hoge aanschafkosten en kunnen ze hun financiële middelen elders toewijzen. Bovendien zijn de kosten van het huren van rolcontainers vaak inclusief onderhoud en legen, waardoor onverwachte kosten worden vermeden.

Rolcontainerverhuur biedt bedrijven en organisaties de ideale oplossing voor efficiënt afvalbeheer. Het stelt hen in staat om afvalstromen effectief te beheren, flexibiliteit te behouden, bij te dragen aan milieubescherming en kosten te besparen. Door te kiezen voor rolcontainerverhuur kunnen bedrijven zich concentreren op hun kernactiviteiten, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de groeiende eisen van duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Dus waar wacht u nog op? Huur vandaag nog uw rolcontainers en geniet van de vele voordelen die het biedt voor uw bedrijf en het milieu.

Het belang van goede verlichting in je nieuwe keuken

Verlichting speelt een cruciale rol in onze huizen, met name in de keuken. Het beïnvloedt niet alleen ons vermogen om effectief te functioneren, maar draagt ook bij aan de sfeer en het esthetische karakter van de ruimte. Een goed verlichte keuken kan het koken gemakkelijker maken, de veiligheid verhogen en de keuken tot een uitnodigende ruimte maken. Een keuken kopen in Nuenen wordt des te leuker als je er bijpassende verlichting bij koopt.

Het kiezen van de juiste verlichting

Bij het kiezen van verlichting voor uw nieuwe keuken is het belangrijk om te overwegen welke combinatie van functionele, sfeer- en esthetische verlichting het beste past bij uw behoeften en stijl. Het is ook belangrijk om rekening te houden met energie-efficiëntie. LED-verlichting kan bijvoorbeeld meer energie-efficiënt zijn dan traditionele gloeilampen.

Verlichting voor functionaliteit

Bij het ontwerpen van een keuken is functionele verlichting van het grootste belang. Dit type verlichting zorgt ervoor dat u veilig en effectief kunt werken in de keuken. Taakverlichting, zoals onder-kast verlichting die het aanrecht verlicht, is essentieel voor het uitvoeren van taken zoals snijden, hakken en meten. Goede verlichting kan het risico op ongelukken verminderen en het koken aangenamer maken.

Verlichting voor sfeer

Naast de functionaliteit, draagt verlichting ook bij aan de sfeer van de keuken. Warme, zachte verlichting kan een uitnodigende en gezellige sfeer creëren, terwijl heldere, koele verlichting een modern en schoon gevoel kan geven. Dimmers kunnen een geweldige aanvulling zijn, waardoor u de verlichting kunt aanpassen aan de tijd van de dag of de activiteit.

Verlichting voor esthetiek

Verlichting kan ook een belangrijke rol spelen in de algehele esthetiek van uw keuken. Sfeerverlichting, zoals hanglampen boven een eiland of inbouwverlichting in het plafond, kan de architectonische details van de ruimte benadrukken. Bovendien kunnen verlichtingsarmaturen zelf een designelement zijn, door kleur, vorm en stijl toe te voegen aan de keuken.

Goedkoop ontruiming woning: Tips voor een voordelige en efficiënte ontruiming

Wanneer je een woning moet ontruimen kan dit een emotionele en stressvolle ervaring zijn. Of je nu verhuist naar een nieuwe woning, een woning erft of een woning moet ontruimen na het overlijden van een dierbare, het proces van het leegmaken van een woning kan veel tijd, energie en geld kosten. Gelukkig zijn er manieren om een goedkope ontruiming van een woning te realiseren, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de ontruiming. Lees hieronder meer over goedkoop ontruiming Kaatsheuvel en omstreken.

 

Hieronder vind je enkele tips voor het goedkoop en efficiënt ontruimen van een woning:

Maak een plan

Een goed plan is de sleutel tot een succesvolle ontruiming. Maak een lijst van alle taken die moeten worden uitgevoerd en bepaal welke taken je zelf kunt doen en welke taken je moet uitbesteden. Door een plan te maken, kun je voorkomen dat je tijd en geld verspilt aan onnodige activiteiten.

Verkoop of doneer ongewenste spullen

Als je niet van plan bent om bepaalde spullen mee te nemen naar je nieuwe woning of als je deze niet wilt bewaren, kun je deze verkopen of doneren. Dit kan je niet alleen geld besparen op de ontruiming, maar het kan ook een positief effect hebben op het milieu.

Schakel hulp in

Als je de ontruiming niet zelf kunt doen, overweeg dan om vrienden, familie of professionals in te schakelen om je te helpen. Vraag rond of er mensen zijn die je kunnen helpen met het transporteren van spullen, het reinigen van de woning of het afvoeren van afval.

Vergelijk offertes

Als je besluit om een professionele ontruimingsdienst in te schakelen, zorg er dan voor dat je verschillende offertes vergelijkt voordat je een keuze maakt. Door verschillende aanbieders te vergelijken, kun je ervoor zorgen dat je de beste prijs krijgt voor de diensten die je nodig hebt.

Zorg voor een goede planning

Als je eenmaal een plan hebt gemaakt en alle hulp hebt geregeld, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt. Maak een schema van alle taken en zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om alles af te ronden voordat je de woning moet verlaten.

 

Met deze tips kun je een goedkope en efficiënte ontruiming van een woning realiseren. Onthoud dat het belangrijk is om je tijd te nemen en zorgvuldig te plannen om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Door te kiezen voor een professionele ontruimingsdienst en door het verkopen of doneren van ongewenste spullen kun je geld besparen op de ontruiming. Succes!

Een stellingsysteem is essentieel voor je magazijn

Elk magazijn moet uitgerust zijn met opslagfaciliteiten. Een opslagsysteem biedt ruimte om allerlei soorten producten op te slaan. Wanneer je bedrijf groter wordt, moet je waarschijnlijk meer producten opslaan. In dit geval moet je op zoek naar een efficiënt opbergsysteem. Er zijn veel soorten ruimtebesparende opbergmogelijkheden.Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ​​legbordstelling gebruikt aan te schaffen. Zo kun je tevens kosten besparen. Wanneer je magazijn de maximale capaciteit bereikt, hoef je geen nieuw magazijn te bouwen. Je hoeft alleen maar te investeren in een efficiënt stellingsysteem. Hieronder geven we verschillende redenen waarom je een stellingsysteem moet gebruiken.

De opslagruimte efficiënt gebruiken

Het is gemakkelijk om leveranciers van rekken, planken en andere opslagsystemen te vinden. Een van hen is Begra. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een stellingsysteem is de ruimtebesparende opslag. Wanneer het hele vloeroppervlak vol is, moet je overwegen verticale ruimte te gebruiken om je producten op te slaan. Rekken stellen je in staat om alle producten op een georganiseerde manier op te bergen. Met een heftruck kun je de producten erin en eruit halen. Producten organiseren is veel eenvoudiger met behulp van een stellingsysteem. Je kunt de producten opslaan op basis van de categorieën. Als je bepaalde producten nodig hebt, kun je ze zonder problemen vinden. Zorg ervoor dat je investeert in een duurzaam stellingsysteem dat een zwaar gewicht aan kan. Rekken van hoge kwaliteit kunnen jaren meegaan. Dat is het grote voordeel van het gebruik van een verticaal opbergsysteem. Je kunt meer artikelen opslaan en de volledige ruimte in het magazijn benutten.

Bescherming bieden en productiviteit verhogen

Door de producten op de vloer te bewaren neemt de kans op beschadigingen toe. Wanneer je investeert in een stellingsysteem, kun je je producten beschermen tegen vuil, water en ongedierte. Op deze manier zullen de producten altijd in goede staat verkeren. Bovendien kan het verticale opslagsysteem ook de productiviteit verhogen. Dat komt omdat de producten worden opgeslagen op basis van de categorie. Je kunt tijd besparen om de producten te vinden die je nodig hebt. Het lokaliseren van de producten kan probleemloos worden gedaan.

 

Het verschil tussen een rolsteiger en kamersteiger

Bij werkzaamheden aan jouw woning kun je kiezen uit diverse soorten en typen steigers om het werken op hoogte gemakkelijker te maken. Twee bekende steigers zijn de rolsteiger en de kamersteiger. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen een rolsteiger en kamersteiger? Welke steiger moet je kiezen voor welke klus?

Kamersteiger: nuttig voor klussen binnenshuis

Een kamersteiger is een bijzonder soort steiger die gebruikt wordt voor klussen in huis. Anders dan een rolsteiger, die groter is en toegepast wordt bij werkzaamheden aan de buitenkant van een woning, zoals de buitenkozijnen schilderen of de dakgoot vervangen.

Voor een binnenklus is een kamersteiger kopen aan te raden. Een kamersteiger kopen is om een aantal redenen een slimme keuze. Zo is deze steiger goed door één persoon in elkaar te zetten en door de zwenkwielen heel wendbaar. Een kamersteiger is smaller dan een rolsteiger – maar bevat vaak uitschuifbare elementen om het oppervlakte van de steiger te vergroten – en is daarom prima geschikt en van veel nut voor binnengebruik. Ook is een kamersteiger eenvoudiger in gebruik door het scharnierende vouwframe. Hierdoor kun je de kamersteiger gemakkelijk inklappen na gebruik en dus ruimte besparen. Een kamersteiger is minder hoog dan een rolsteiger, vooral omdat de kamersteiger primair bedoeld is voor binnengebruik. Maar als je buiten alleen klussen op lagere hoogte uitvoert, kan een kamersteiger ook buiten gebruikt worden. Een kamersteiger kopen is dus erg aantrekkelijk voor klussers die veel binnen werken en/of buiten regelmatig op lagere hoogte kluswerkzaamheden uitvoeren.

Rolsteiger: ideaal voor gevel klussen en schilderklussen buiten

De belangrijkste functie van een rolsteiger is als stabiel en veilig platform dienen voor buitenklussen die op grotere hoogte uitgevoerd moeten worden. Hierbij kun je denken aan dakreparatie, schilderen van ramen en kozijnen op de eerste of tweede verdieping of het mosvrij maken van de gevel. Een rolsteiger heeft als onderstel zwenkwielen met een spindel, zodat de steiger horizontaal vastgezet kan worden. De structuur van de wielen en de rolsteiger is zo gemaakt, dat deze onregelmatigheden in het grondoppervlakte opvangen, zodat de rolsteiger stevig en stabiel blijft.

 

De mooiste koralen voor in je zeeaquarium

In een zeeaquarium horen natuurlijk niet alleen vissen, maar ook koralen. De meeste vissen hebben zelfs koralen en anemonen nodig om te kunnen leven. Daarom is het van groot belang dat je ook koralen in je aquarium hebt. Deze zijn er in veel verschillende soorten, maten en kleuren, maar het is wel goed om te weten welke koralen in jouw aquarium passen. Bij Coral and Fish Store vind je de mooiste koralen!

LPS en SPS koralen

Veel mensen hebben LPS en SPS koralen in hun zeeaquarium. LPS koralen zijn lang poliepige steenkoralen en SPS koralen zijn klein polipiege steenkoralen. LPS koralen hebben dus vaak langere poliepen dan SPS koralen; dit is eigenlijk vrijwel het grootste verschil. Daarnaast halen SPS koralen al hun voeding uit licht, maar kunnen LPS koralen hun voeding ook uit het water halen. LPS koralen hebben een kalkskelet en daardoor moeten de calcium- en magnesiumwaarden in het water goed zijn. Deze stoffen hebben ze namelijk nodig om hun kalkskelet mee op te bouwen. Ben je net een zoutwateraquarium begonnen, dan kun je het beste kiezen voor LPS koralen. Deze kunnen namelijk wat beter tegen schommelende waterwaarden dan SPS koralen. Let erop dat je een goede stroming in je aquarium hebt, want dat zorgt ervoor dat ze goed groeien. LPS koralen moeten altijd goed bijgevoerd worden en je moet erop letten dat ze met hun lange tentakels ander koraal niet beschadigen.

Lederkoraal

Lederkoralen hebben, in tegenstelling tot LPS en SPS koralen, geen kalkskelet. Hier hoeven dus ook geen extra calcium en magnesium voor in het water te zitten. Lederkoraal haalt zijn voeding met zoöxanthellen in de huid uit het licht. Ze eten soms ook plankton, maar licht is toch de grootste voedingsbron. Er zijn verschillende soorten lederkoraal, zoals:

  • Kenia boompjes. Deze koralen zien er ook echt uit als boompjes en zien en prachtig uit in je aquarium. Ook deze koralen hebben licht nodig om te kunnen leven.
  • Paddenstoel lederkoraal. Ook deze koralen halen al hun voeding uit het licht. Ze zijn er in veel verschillende soorten kleuren en zijn erg gebaat bij een goede stroming in het aquarium.
  • Kroepoek lederkoraal. Een soort die veel mensen in hun aquarium hebben omdat deze ook makkelijk te houden zijn en de mooiste kleuren hebben. Ze hebben wel een sterke stroming nodig en hebben naast licht ook plankton nodig.

Koralen kopen

Het is heel belangrijk dat je je koralen koopt bij een echte specialist. Deze kan je ook adviseren over de juiste combinatie met verschillende vissen en je aquarium, zodat je altijd de juiste keuze maakt!

Fit blijven tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent is het erg belangrijk om fit te blijven. Je weerstand is tijdens je zwangerschap namelijk een stuk lager. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om tijdens je zwangerschap fit te blijven, ook met je bolle buik.

 

Beweging

 

Tijdens je zwangerschap kun je zeker blijven bewegen. Dit is zelfs erg goed voor je. We snappen dat het lastiger is om te bewegen als je zwanger bent, maar probeer dit zo lang mogelijk vol te houden. Wandel bijvoorbeeld regelmatig of probeer zo lang dit kan te fietsen. Ook yoga is een erg fijne sport tijdens je zwangerschap. Dit helpt je om tot rust te komen, niet alleen lichamelijk maar ook fysiek. Ook zwemmen is erg fijn als je zwanger bent. In het water ben je even gewichtloos, wat erg lekker kan zijn omdat je dit lichaamsgewicht normaal gesproken niet gewend bent.

 

Hydratatie


Let er tijdens het bewegen wel op dat je voldoende water drinkt. Dit geldt ook als je zwemt. Een stijging van je lichaamstemperatuur in het begin van de zwangerschap kan namelijk leiden tot afwijkingen bij je baby en uitdroging in de late zwangerschap kan zorgen voor te vroeg geboren baby’s. Let er dus op dat het sporten niet te intensief wordt. Het is een idee om te gaan sporten bij een gym waar je goede begeleiding kunt krijgen tijdens het sporten, zoals bij PhysiQ Fitness.

 

Gezond eten


Niet alleen bewegen, ook gezond eten is erg belangrijk tijdens je zwangerschap. Er is een hele lijst met dingen die je niet mag eten en drinken tijdens je zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan rauw vlees. Let hier dan ook zeker op. Buiten deze verboden lijst is het erg belangrijk om voldoende vitamines binnen te krijgen. Eet daarom veel groente en fruit. Is dit niet voldoende, dan kun je hiernaast nog vitaminepillen slikken. Als je voldoende vitamines binnenkrijgt, verhoog je je weerstand. Let er qua voeding op dat je voldoende eet en drinkt. Je moet op dit moment eten voor twee, dus ga vooral niet op dieet tijdens je zwangerschap. Die overtollige kilo’s gaan er na de zwangerschap wel weer af. Eet ook voldoende uit de Schijf van Vijf.

 

Rusten


Buiten bewegen en gezond eten is het ook cruciaal dat je voldoende rust tijdens je zwangerschap. Stress is erg slecht voor jou en voor de baby. Doe dus de dingen waar jij rustig van wordt. Ga bijvoorbeeld op de bank hangen met een goed boek of kijk je favoriete serie. Maak je hoofd regelmatig leeg en slaap voldoende.

 

Luxe faciliteiten voor in een vakantiehuis

Als je in het bezit bent van een vakantiehuis en deze ook af en toe wil verhuren, is het handig om je vakantiehuis wat faciliteiten te geven die het uniek maken om er te verblijven. Op die manier trek je waarschijnlijk veel meer gasten aan. Er zijn een paar luxe faciliteiten waar je aan kunt denken als je op zoek bent naar een toegevoegde waarde aan je vakantiehuis.


Een jacuzzi


Als iets het altijd goed doet in een vakantiehuis, dan is het een jacuzzi. Een jacuzzi straalt een bepaald soort luxe uit en is absoluut een meerwaarde. In een jacuzzi kun je helemaal tot rust komen. Ook is het altijd erg gezellig om een feestje vieren in een jacuzzi onder het genot van een lekker drankje. Hoe dan ook, de ultieme toevoeging aan je vakantiehuis voor de luxepoezen onder ons is een jacuzzi. Wacht niet langer en ga een jacuzzi kopen voor in je vakantiehuis. Als je een jacuzzi toevoegt, kun je gelijk meer geld vragen voor het verhuren van je vakantiehuis.


Een sauna

Voor alle wellness liefhebbers is het een pluspunt als er een sauna in of bij een vakantiehuis zit. Het fijne aan een sauna is dat het geschikt is voor alle bestemmingen. Voeg een sauna toe aan een vakantiehuis in een warm land voor een luxer effect, voeg het toe aan een huisje in een wintersportgebied zodat gasten heerlijk kunnen opwarmen. Een sauna is niet alleen luxe, het is ook nog eens erg goed voor de gezondheid. Als je regelmatig gebruik maakt van de sauna, is je weerstand een stuk beter. Je hebt dan een kleinere kans om verkouden te worden of om griep te krijgen.

Netflix


De wereld kan tegenwoordig niet meer zonder Netflix. Vrijwel iedereen maakt hier gebruik van. Ondanks dat Netflix kijken op vakantie niet meer zo moeilijk is als er wifi aanwezig is, is het toch een fijne luxe als er in een vakantiehuis een grote TV hangt met hierop Netflix. Zo heel veel kost het je niet, een Netflix abonnement is ongeveer een tientje in de maand, en gasten zullen dit zeker waarderen. Het zal je reviews er zeker niet slechter op maken.


Een barbecue

De ideale toevoeging aan je vakantiehuis op een warme bestemming is natuurlijk een barbecue. Wat is er nou gezelliger dan met iedereen barbecueën onder het genot van drankjes? Plaats een grote tafel buiten bij de barbecue en eventueel een parasol. Zo kunnen jij en je gasten altijd gezellig buiten eten.

 

Biologisch brood versus normaal brood

Er zijn vele verschillende soorten broden op de markt. Je kunt bijna door de bomen het bos niet meer zien. Een tijd lang was het speltbrood in, maar wat helemaal van nu is, is het zogenaamde biologische brood. Wat is dit voor soort brood, en wat zijn de verschillen met normaal brood?

Brood met een EKO-keurmerk

Op wat voor manier onderscheidt het biologische brood zich van het normale brood? Dit heeft te maken met de ingrediënten. Voor het biologische brood wordt gebruik gemaakt van meel dat komt van biologisch geteeld graan. Dit graan mag biologisch geteeld worden genoemd, omdat de boeren tijdens het telen geen kunstmest of chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruiken. Naast dit biologische geteelde graan worden als ingrediënten gist, water, zout en hulpstoffen als melkpoeder en gluten gebruikt. Van alle ingrediënten moet ten minste 95 procent komen van een biologische oorsprong. Het biologische brood krijgt het EKO-keurmerk. Dit keurmerk bevindt zich op de ouwel. Dit is het eetbare papiertje op het brood. Het EKO-keurmerk is ook te vinden in diverse andere producten als eieren, groenten, fruit, vlees, wijn, bier en melkproducten.

Is het biologische brood gezonder dan normaal brood?

Veel mensen vragen zich af of het biologische brood beter voor je gezondheid is dan normaal brood. Dit is echter niet het geval. Beide soorten brood bevatten zeer belangrijke voedingsstoffen in dezelfde hoeveelheden. Je kunt hierbij denken aan vezels, B-vitamines en ijzer. Vaak wordt er gedacht dat aan het biologische brood minder producten worden toegevoegd. Dit is echter onjuist. Er kunnen broodverbetermiddelen aan brood worden toegevoegd om de houdbaarheid en kwaliteit te verbeteren. Dit is echter ook bij het biologische brood onder strikte voorwaarden toegestaan. Daarnaast zijn broodverbetermiddelen veilig om te gebruiken, omdat het natuurlijke producten zijn. Je kunt hierbij denken aan suiker, vetten en melkpoeder. Soms wordt een product met een E-nummer toegevoegd. Deze toevoegingen zijn echter onderzocht door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid, de EFSA. Zowel het biologische als het normale brood bevatten toevoegingen.

Toevoeging van jodium

Er kunnen andere redenen zijn om dan wel voor biologisch brood, ofwel normaal brood te kiezen. Zo kan het zijn dat je graag wilt voldoen aan een bepaalde hoeveelheid jodium. In normaal brood wordt gewerkt met bakkerszout. Bakkerszout is zout waar jodium aan is toegevoegd. Op deze manier is brood een belangrijke bron van jodium. Bij het biologische brood werken de bakkers vaak met zeezout. In zeezout zit wel een hoeveelheid jodium, maar deze is veel lager dan in het bakkerszout. Als je specifiek op het jodiumgehalte wilt letten, is het belangrijk dit na te vragen bij de bakker.

Duurzaamheid bevorderen

Een van de belangrijkste redenen om voor het biologische brood te kiezen, is om de duurzaamheid te bevorderen. Op deze wijze weet je dat het brood met biologische boeren is gemaakt. Deze boeren houden zo veel mogelijk rekening met het milieu. Door te kiezen voor het biologische brood draag je dus jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het loont om die wijze dus zeker om voor biologisch brood te kiezen!

 

Zorgverzekering in het buitenland

Als je op vakantie gaat naar het buitenland, ben je verzekerd voor zorg. Welke medische zorg je krijgt, hangt af van het land waar je naartoe gaat. Ook de vergoeding die je precies krijgt hangt daar vanaf. Het kan zijn dat je zorgverzekering sommige kosten niet of niet helemaal dekt. Vaak heb je een aanvullende verzekering of een reisverzekering nodig.

Wie spreek je aan?

Maar hoe zit het precies met een verzekering wanneer er iets gebeurt in het buitenland? Als je zorgkosten maakt in het buitenland kun je twee partijen aanspreken: de zorgverzekeraar en de reisverzekering. De zorgverzekeraar via de basisverzekering en aanvullende verzekering met buitenlanddekking. En de reisverzekeraar als je een reisverzekering hebt met dekking voor zorgkosten. De partij die als eerste wordt gebeld, zorgt voor het inschakelen van hulp en het afgeven van garanties aan zorgverleners en ziekenhuizen voor de zorgkosten die gemaakt zijn.

Reisverzekering en zorgverzekering

Als je de reisverzekeraar als eerste belt, handelt de reisverzekeraar de claim af. Nadat er hulp is ingeschakeld en de nodige administratie binnen is, gaat dit als volgt in zijn werk. Alle medische kosten die vallen onder de basisverzekering en de aanvullende verzekering zullen door de reisverzekeraar bij de zorgverzekeraar worden verhaald. Bij de basisverzekering is het eigen risico wel van toepassing en de aanvullende verzekering niet. Kosten die onder de reisverzekering en onder de aanvullende verzekering vallen zullen voor de helft  bij de zorgverzekeraar worden verhaald. Er zijn natuurlijk altijd kosten die alleen onder de reisverzekering vallen, deze worden wel door de reisverzekeraar vergoed. Soms heb je echter ook pech en vallen je kosten nergens onder. Dan zijn de kosten voor jezelf.

De beste verzekering

Het beste wat je kunt doen, is dus dubbel verzekerd zijn. Als je een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een reisverzekering hebt, zit je bijna altijd goed. Vaak vallen kosten namelijk onder de basisverzekering en kosten die buiten de dekking van de basisverzekering vallen, worden door de aanvullende- of reisverzekering gedekt. Uiteraard wel afhankelijk van de polisvoorwaarden en gekozen dekkingen en modules. Bij dubbele dekking worden de kosten door beide verzekeraars gedeeld.

Let er wel op dat je de zorg in het buitenland niet altijd kunt vergelijken met de zorg in ons land. Vaak loopt de zorg in het buitenland op verschillende gebieden achter. Denk bijvoorbeeld alleen al aan onze kraamzorg. Deze zorg is op alle fronten een van de beste van de wereld.