Fit blijven tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent is het erg belangrijk om fit te blijven. Je weerstand is tijdens je zwangerschap namelijk een stuk lager. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om tijdens je zwangerschap fit te blijven, ook met je bolle buik.

 

Beweging

 

Tijdens je zwangerschap kun je zeker blijven bewegen. Dit is zelfs erg goed voor je. We snappen dat het lastiger is om te bewegen als je zwanger bent, maar probeer dit zo lang mogelijk vol te houden. Wandel bijvoorbeeld regelmatig of probeer zo lang dit kan te fietsen. Ook yoga is een erg fijne sport tijdens je zwangerschap. Dit helpt je om tot rust te komen, niet alleen lichamelijk maar ook fysiek. Ook zwemmen is erg fijn als je zwanger bent. In het water ben je even gewichtloos, wat erg lekker kan zijn omdat je dit lichaamsgewicht normaal gesproken niet gewend bent.

 

Hydratatie


Let er tijdens het bewegen wel op dat je voldoende water drinkt. Dit geldt ook als je zwemt. Een stijging van je lichaamstemperatuur in het begin van de zwangerschap kan namelijk leiden tot afwijkingen bij je baby en uitdroging in de late zwangerschap kan zorgen voor te vroeg geboren baby’s. Let er dus op dat het sporten niet te intensief wordt. Het is een idee om te gaan sporten bij een gym waar je goede begeleiding kunt krijgen tijdens het sporten, zoals bij PhysiQ Fitness.

 

Gezond eten


Niet alleen bewegen, ook gezond eten is erg belangrijk tijdens je zwangerschap. Er is een hele lijst met dingen die je niet mag eten en drinken tijdens je zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan rauw vlees. Let hier dan ook zeker op. Buiten deze verboden lijst is het erg belangrijk om voldoende vitamines binnen te krijgen. Eet daarom veel groente en fruit. Is dit niet voldoende, dan kun je hiernaast nog vitaminepillen slikken. Als je voldoende vitamines binnenkrijgt, verhoog je je weerstand. Let er qua voeding op dat je voldoende eet en drinkt. Je moet op dit moment eten voor twee, dus ga vooral niet op dieet tijdens je zwangerschap. Die overtollige kilo’s gaan er na de zwangerschap wel weer af. Eet ook voldoende uit de Schijf van Vijf.

 

Rusten


Buiten bewegen en gezond eten is het ook cruciaal dat je voldoende rust tijdens je zwangerschap. Stress is erg slecht voor jou en voor de baby. Doe dus de dingen waar jij rustig van wordt. Ga bijvoorbeeld op de bank hangen met een goed boek of kijk je favoriete serie. Maak je hoofd regelmatig leeg en slaap voldoende.